6 april 2015

Jettie van den Houdt

 

jettie 2014

´Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging op zoek naar wat hen werkelijk beweegt´

Mijn naam is Jettie van den Houdt en mijn bedrijf heet Samen Leren Natuurlijk.
Ik ga er vanuit dat mensen meer plezier in het werk hebben als ze hun kwaliteiten daarvoor kunnen inzetten, als hun motivatie actieve aandacht krijgt, als er aandacht is voor hun waarde van werk, als ze werken voor iets dat voor hen zin heeft. Dan ontstaat er een positieve werksfeer en een goede samenwerking.

Door te gaan wandelen in de natuur maak ik gebruik van de rust en ruimte die dat geeft en dat is bevorderlijk voor een goede samenwerking in het team. De wandeling wordt ingevuld met alle aspecten van zin in werk en zodoende ontstaat er interactie vanuit ieders eigenheid. Mensen zijn in de natuur meer zichzelf en hebben een hoger zelfvertrouwen, daarom maken ze makkelijker contact met hun waarden en drijfveren en die van de ander. Behalve teamwandelingen verzorg ik ook diverse trainingen deels buiten in de natuur die zin in werk bevorderen.

Ik ben betrokken bij de deelnemers en neem hen mee met mijn enthousiasme. Mijn manier van werken begint bij wat mensen zelf aangeven goed te kunnen, dat te waarderen en daarop verder te bouwen. Deelnemers waarderen hun eigen kwaliteiten en inbreng meer en gaan zich duidelijker profileren. Dat bevordert de interactie.

Mijn kennis als ecoloog gebruik ik regelmatig om processen in de natuur uit te leggen die spiegelend werken op processen in de organisatie. Het ecosysteem aarde bestaat al 3,8 miljard jaar en die ervaring is de moeite waard om te benutten.

Mijn ervaring als begeleider van mensen in de natuur breng ik graag over aan iedereen die in het werk mensen coacht en dat ook wel eens in de natuur wil doen. Ik verzorg met mijn train de trainer wandelcoaching een ervaring in de buitenlucht die de deelnemer zelf een verrijkend inzicht geeft. Vervolgens reflecteren we samen op de betekenis die dit kan hebben in het coachende werk van de deelnemers zelf. Ik ben medeauteur van het praktische boek En Nu Naar Buiten! werkvormen voor training en coaching, dat je krijgt als je meedoet. Als coach/teamleider die ook buiten werkt lift je direct mee met het inzicht dat we meer moeten bewegen en je maakt gebruik van de positieve relatie tussen groen en gezondheid. http://www.vandenhoudt-communicatie.nl/train-de-trainer-wandelcoaching-wageningen/

Vind rust en ervaar meer Zin in Werk, wandeling voor alle werkenden, individueel of met je team, struinend langs een rivier: www.vandenhoudt-communicatie.nl/struinen-grote-rivieren/

Jettie van den Houdt, Wandelcoach voor groepen en teams, opleider in en met de natuur,
E: info@vandenhoudt-communicatie.nl,
T: 0317-423161,
W: www.vandenhoudt-communicatie.nl,